Wij willen vanuit wederzijdse betrokkenheid leerlingen helpen om zichzelf te kunnen zijn.

AAN HET WOORD ZIJN…………………OUD-LEERLINGEN

 

Ouders vragen zich vaak af wat de mogelijkheden zijn voor hun kind na de Savioschool. Hieronder een aantal oud leerlingen aan het woord en wat zij gedaan hebben.

 

AAN HET WOORD: RICK MEIJER

Wanneer zat je op de SAVIO?

Begin jaren 80.

Wat zijn je mooiste herinneringen?

Dat ik een klas mocht overslaan en dat de klassen kleiner waren. Ik werd goed geholpen met taal, wat voor mij moeilijk was. Meester Woerdeman zette mij op het goede spoor door met me te praten. Tuinieren was heel leuk net als handarbeid.

Wat ben je gaan doen na de SAVIO?

LTS bouwkunde, ROC Leiden meubelmaker/interieurbouwer.

Al snel ging ik een dag naar school en liep dan stage op een werkplek op de andere dagen (stichting hout en meubel). Ook ben ik lang 1x per maand naar de leerlingwerkplaats in Zaandam geweest.

Daarnaast liep ik steeds stage voor een half jaar bij een bedrijf. Toen ik klaar was ben ik bij mijn vader gaan werken (Meijer Totaal) en dat heb ik 7 jaar gedaan. In die tijd heb ik mijn diploma’s gehaald voor keukenverkoop en algemene ondernemersvaardigheden. Nu heb ik zelf een bedrijf, Meijer Maat Interieurs. Kijk gerust eens op mijn site!

 

AAN HET WOORD: TED VAN LEEUWEN

Wanneer zat je op de SAVIO?

30 jaar geleden.

Wat is je mooiste herinnering?              

De schoolkampen naar Schoorl en dat je bepaalde lessen naar een andere leerkracht mocht net als op het voortgezet onderwijs.

Wat ben je gaan doen na de SAVIO?   

MVO richting winkel. Daarna via avondstudies doorgeleerd. Dat was dan halve dagen werken en verder studeren voor middenstandsdiploma (ijzerwaren). Nu ben ik eigenaar van Formido Hillegom en Hoofddorp.

 

AAN HET WOORD: PETER DEN DULK

Wanneer zat je op de SAVIO?  

Zo rond 1980.

Wat zijn je mooiste herinneringen?

Eindfeest kan ik me goed herinneren met de musical van kapitein Bonkepoot. Abseilen van de gymzaal (dak) vond ik ook heel leuk in eindgroep! Met juf Nieuwenhuizen had ik destijds en klik, net als met de conciërge. Tussen de middag aten we in de aula en moesten we bidden en onze eigen borden afwassen.

Wat ben je gaan doen na de SAVIO?

LTS mechanische techniek/metaal. Dat lukte niet helemaal na drie jaar en toen ben ik BTS (bijzondere technische school) gaan volgen. Ik ben gaan werken bij de houtfabriek in Sassenheim en daarna werkervaring op gaan doen via het arbeidbureau. Ik heb gewerkt in de technische dienst bij bejaardencentra en heb een schoonmaakbedrijf gehad.

 

AAN HET WOORD: Petra Hulsbosch

Wanneer zat je op de SAVIO?  

Ik ben op de Savio gekomen in 1991 in de Merels bij Meneer Teitink. Daar heb ik 2 jaar gezeten.

Wat zijn je mooiste herinneringen?

Mijn leukste herinnering? Ik heb er zoveel: Het slagballen op het plein, handarbeid, de disco in de Spechten en de muzieklessen van juf Marjo! Het was sowieso een heel leuke tijd! Ik herinner me nog heel veel meesters en juffen: Meneer Teitink dus, Meneer Woerdeman, Mevrouw Nieuwenhuizen en Juf Marjo. Die hebben me echt zo goed geholpen!

Wat ben je gaan doen na de SAVIO?

Na de Savio ben ik naar de MVO-Lucia gegaan en heb daar Uiterlijke Verzorging gedaan. Daarna het ID-College in Leiden, waar ik in 3 jaar mijn diploma all-round kapster heb gehaald.

Toen gaan werken, eerst volledig in dienst bij een kapperszaak in Vogelenzang, daarna deels voor mezelf en nu heb ik een mooie kapperszaak in Bloemswaard, waar mensen van binnen en buiten “het huis”geknipt kunnen worden. De Savio was een mooie start voor mij!

 


Savioschool

Prinses Irenelaan 32

2181 CZ Hillegom

Tel.: 0252 - 53 24 94

E-mail: savioschool@aloysiusstichting.nl