Ons onderwijs

Wat ons betreft draait het niet alleen om wát kinderen leren, maar is het ook belangrijk dat zij ontdekken hóe zij het beste leren. Daar spelen wij op in met structureel coöperatief leren. Dit stimuleert de betrokkenheid van kinderen: niet alleen maar luisteren, maar juist samenwerken met anderen en actief aan de slag! Dan gaat leren het beste.

Wij betrekken leerlingen bij hun eigen ontwikkeling. We kijken breed: het gaat niet alleen om kennis en vaardigheden, maar ook om sociale, motorische en emotionele groei.

De Savio gaat mee met actuele onderwijsontwikkelingen. Wij geven in kleine groepen ontwikkelingsgericht onderwijs. Onze leerlingen werken deels met iPads in de klas. Digitaal leren maakt het eenvoudiger (en vaak ook leuker!) om op je eigen niveau oefeningen te doen.

Eens per week gaan kinderen aan de slag met workshops. Van fotografie, koken en theater tot houtbewerking, robots programmeren en mindfullness: er is van alles te doen. Vier weken lang dompelen kinderen zich onder in een thema en natuurlijk komen ouders de laatste les een kijkje nemen in het atelier.